Billetron Lectron Förgasare

Billetron Lectron Förgasare

Är du trött på att ständigt finjustera din förgasare? Vill du ha optimal prestanda med minimal ansträngning? Då är Billetron Lectron Förgasaren lösningen för dig! Den här revolutionerande produkten erbjuder en automatisk justering som svarar på luftdensitet, temperatur och höjd för att alltid leverera perfekt blandning. Det innebär mer tid på banan och mindre tid under huven.

Med en Billetron Lectron Förgasare monterad på din Kawasaki eller Beta Sherco Ktm Husqvarna Gasgas Honda Suzuki Yamaha, kan du räkna med oöverträffad prestanda. Oavsett om det gäller motocross eller enduro, kommer ditt fordon att tacka dig med responsiva gaspådrag och kraftfull acceleration. Glöm komplicerade inställningar – det här är plug-and-play på högsta nivå!

Vår webbshop Berg Racing står redo att förse dig med denna tekniska underverk. Vi har ett brett sortiment av modeller som passar just din maskin. Och tveka inte – våra experter hjälper dig gärna att hitta rätt förgasare för dina behov.

Kliv in i framtiden med Billetron Lectron Förgasaren – där kraft möter precision. Köp nu och upplev skillnaden!

Obs för bästa funktion på förgasaren/motorn använd kvalitets bensin ej lägre än E5 för bra resultat. 


Vilka är Lectron?

Lectron har tillverkat prestandaförgasare i USA sedan 1974 och var den första tillverkaren som släppte en "flat slide" förgasare. Lectrons förgasare är kända för att ge mycket och jämn kraft, därför har Lectron dominerat motorsport inom dragracing, motocross och enduro. Lectron tappade fokus när det gäller motocross och enduro när de gamla ägarna helt fokuserade på dragracing, men efter ett ägarbyte för några år sedan är motocross, enduro och motorcyklar åter i centrum. Lectron har inte som mål att vara näst bäst, de vill vara allas första val med sina förkonfigurerade förgasarkit för olika modeller som i stort sett är plug´n´play med minimala justeringsbehov.

Vad är fördelarna?

Enkelhet: Lectronförgasare har inga munstycken och har färst (minst antal) delar av alla existerande förgasare. Lectronförgasare kompenserar automatiskt för temperatur, höjd och luftfuktighet med hjälp av sin patenterade "metering rod" (doseringsstång), vilket naturligtvis betyder mindre meckande och justeringar, och som i sin tur ger mer tid till att köra hoj. Lectron vill att du i stort sett ska glömma bort att du har en förgasare!

Justerbarhet: Lectron är den enda doseringsstångsförgasaren (metering rod carburator) med bara två kretsar. Detta betyder att det är inte så många överlappande kretsar som är orsaken att en vanlig förgasare är svår att ställa in och ofta ger ojämna övergångar i mellan dem, men den har fortfarande en oberoende lågfarts- och högfartkrets. Dessa två kretsar ger möjligheten att ha ett perfekt gassvar från tomgång, men ändå ha rejält med extra hästkrafter på högfart för att dra ett holeshot! Det är bara att vrida på den externa power jet justerskruven. Så justerbar, men mycket enklare.

Bättre bränsleatomisering: Bränslet som lämnar doseringsstången är mycket mer finfördelat(atomiserat) än bränsle som kommer från ett traditionellt munstycke. Detta faktum skapar en mer effektiv och jämn förbränning som i sin tur ger mer kraft, bättre gassvar, mindre bränsleförbrukning samt minskar risken att "slå igen" tändstiftet.

Absolut bästa gassvaret: Det släta, konformade loppet skapar den högsta lufthastigheten jämfört med alla andra förgasare. Olikt andra förgasares nedstrypta nyckelhålsdesign är Lectronförgasare designade för att flöda mer luft och även med den högsta hastigheten. Lectron är också den enda förgasare som alltid har bränsletillförseln under konstant vakuum, eftersom den ligger på motorsidan av trotteln. Det betyder att det alltid finns bränsle på plats när man öppnar trotteln och att man aldrig mer behöver bry sig över att justera flottörhöjden som på en vanlig förgasare.